top of page

COntextuele Hulpverlening

Image by Kelli McClintock

 

coaching in context... 
​

ZIVA Coaching in Context werkt vanuit de Contextuele Benadering, ontwikkeld door Iván Böszörményi-Nagy (1920-2007). 

​

'Mensen hebben het nodig zich verbonden te weten

met betekenisvolle anderen. 

Verbondenheid houdt in: gezien en gekend worden 

en van daaruit voldoende vrijheid en vertrouwen hebben 

om zelf van betekenis te kunnen zijn'. 

(bron: ICB Nederland)

​

Kern van de Contextuele Benadering is dat de mens nooit op zichzelf staat, maar je word wie je bent in verbinding met de ander.

In verbinding met je ouders, je partner, je familie, je vrienden, je collega's. Als je in deze relaties belemmeringen ervaart kan dit een grote impact hebben op je hele leven. 


Ziva Coaching in Context heeft altijd oog voor de invloed die anderen op jouw leven hebben gehad en nog steeds hebben. We kijken daarom ook naar je geschiedenis en herkomst, naar jouw hele verhaal.

De loyaliteiten die je ervaart, de balans van geven en ontvangen in je relaties.

Met als doel weer vertrouwen op te bouwen, in jezelf en in de ander.

Zodat je goed voor jezelf én de ander kan zorgen. 

 

 

Werkwijze

​

Het eerste gesprek is een intake. We bespreken alle vragen die er liggen en kijken of de hulp die ik kan bieden écht aansluit bij jouw behoeften. In nodig kan ik doorverwijzen naar andere hulpverleners.

 

Aan de hand van dit gesprek stellen we een plan op, waar we aan gaan werken. Doel van dit plan is vooral om overzicht te creëren en prioriteiten te stellen. Hierdoor ontstaat er vaak al meer rust in de situatie. 

 

In de vervolggesprekken werk ik met o.a. de methode Een taal erbij, ontwikkeld door Marleen Diekmann. Ook gebruik ik elementen uit de EFT benadering

 

Een taal erbij werkt met poppetjes, die we neerzetten op tafel. Hierdoor maken we visueel / zichtbaar wat er bij jou van binnen gebeurd, of wat er in jouw relatie(s) speelt. Door de situatie op deze manier neer te zetten, ga je met wat meer afstand naar jouw situatie kijken, en krijg je meer inzicht en helderheid in de stappen die je kunt zetten. 

​

​

bottom of page