top of page

Over marieke

Even voorstellen.. 

Mijn loopbaan in de zorg startte met het volgen van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. 

Ik heb vervolgens gewerkt in de gehandicaptenzorg, de forensische zorg en bij een RIBW, in verschillende functies variërend van (ambulant) begeleider tot coördinator, intakemedewerker en (team)coach. Momenteel werk ik naast deze praktijk als studentbegeleider aan een hogeschool. 

Het volgen van de Post-HBO 'Contextuele Hulpverlening' heeft mijn denken en visie op hulpverlening compleet veranderd en veel meer verdieping gegeven.  

De context waar iemand uit komt, het gezin van herkomst, wat je wel of niet ontvangen hebt aan liefde en aandacht, de lasten en zorgen die kinderen soms al op jonge leeftijd met zich mee moeten dragen, de woorden of waarden die je meekrijgt, het heeft zo'n enorme impact op je functioneren in het hier en nu! 

275744075_5314235355273816_4209015294756491357_n.jpg

 

Ik heb vervolgens de Masteropleiding 'Contextuele Hulpverlening' gevolgd, en heb een Masterproef geschreven over 'subfertiliteit in relatie tot je netwerk'.

Ik heb daarnaast de coachopleiding 'Steunend Relationeel Handelen' gevolgd en ben ik collega's in deze methodiek gaan coachen. Mijn verlangen groeide om mensen te gaan coachen vanuit een eigen praktijk!

Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik hou boeiende (levens)verhalen en het maken van mooie foto's. Belangrijke inspiratie voor mij persoonlijk is de Bijbel. Ik werk vanuit een christelijke levensvisie. Ik vind het enorm boeiend om mensen te ontmoeten en te spreken met hele uiteenlopende levensvisies. Ik geloof dat elk mens zijn of haar eigen weg volgt in het leven, en vind het belangrijk dat jij tot bloei komt op jouw levensweg!  

Van harte welkom! 

Marieke Roelofs

Opleidingen
  • HBO Social Work 

  • Post HBO Contextuele Hulpverlening

  • Master Contextuele Hulpverlening (MA)

  • Coachopleiding Steunend Relationeel Handelen

bottom of page